Ana içeriğe atla

Huawei Mate 20 Pro inceleme

16 Ekim'de tanıtılan Huawei Mate 20 Pro elimize geçti ve şimdi detaylı bir incelemesini sizlerle paylaşıyoruz. Akıllı telefon dünyasında hızla yükselen Huawei, neden bu kadar hızlı bir şekilde yükseldiğinin tablosunu Mate 20 Pro ile çzetledi. Apple, Samsung ve LG gibi büyük üreticilerin cesaret edemediği yenilikleri Mate 20 Pro'ya ekleyip, şu ana kadar piyasaya sürülen en iyi donanımlara sahip akıllı telefonu teknoloji sevenlere takdim etti. Ekrana gömülü parmak izi mi dersiniz, üç adet gelişmiş kamera mı dersiniz, yüz tanıma mı dersiniz, aklınıza ne geliyorsa bu telşefonda bulunuyor. Hatta daha önce hiç bir akıllı telefonda olmayan bir özellik daha var. O da, bir telefonun başka bnir telefonu şarj edebilmesi. Kısaca değinirsek; kablosuz şarj ünitesine bağladığınız zaman ayarlardan bu özelliği aktif ederek, başka bir Mate 20 Pro'yu şarj edebiliyorsunuz. Bu özelliklerin hepsine yakından bakacağız. Şimdi isterseniz teknik özelliklerini anlatarak şncelememize başlayalım.

Huawei Mate 20 Pro Teknik Özellikleri

7 nm Kirin 980 işlemcisi ile birlikte gelen Mate 20 Pro'ya grafik biriminde Mali G76 destek veriyor. Kirin 980'in 8 çekirdekli bir yapıda olan işlemcide; ARM Cortex A76 ve A55 çekirdekleri kullanılıyor. Dört adet A76 çekirdeğinin en yüksek performanslı olan iki tanesi 2.6 GHz'de çalışıyor. Kalan iki çekirdeğin frekansları ise 1.92 GHz. Düşük güç tüketimi konusunda dikkat çeken A55 çekirdekleri ise 1.8 GHz'de çalışıyor. Tüm bunların yanına Huawei'nin açıklamalarına göre Kirin 980, %20 daha yüksek performans ve %40 oranında daha düşük güç tüketimi sunuyor.

Kirin 980 işlemcisi ile birlikte gelen en önemli özelliklerin başında ise yapay zeka desteği geliyor. Kirin 970'de bulunan tek yapay zeka ünitesi, Kirin 980'de ikiye çıkıyor. Bu durumun sonucunda ise yapay zeka performansı yüzde 134 oranında yükselmiş oluyor. Güç tüketiminde ise yüzde 88 azaltıyor. Bu yeni yapay zeka birimi saniyede 4500 adet görüntüyü işleyebiliyor.

Bir çok açıdan bir önceki model P20'ye üstünlük sağladığını belirtelim. 6,39 inçlik 2K+ ekranla gelen Mate 20 Pro tamı tamına 3120x1440 piksellik kavisli OLED ekrana sahip ve HDR desteğini de yanında getiriyor. 128 GB'lık dahili hafızanın yanında Dünyanın ilk nano hafıza kartını da beraberinde getiriyor. Günümüzün standart modeli olan microSD'lere destek vermeyeceğinin altını çizelim. 

Huawei marka telefonlarda görmeye alışık olduğumuz arayüzü olan EMUI'nin de yeni sürümü yani EMUI 9, tanıtıldı. EMUII 9 ile beraber, %51'e varan hız, %47'lik tepkime hızı ve %42 oranında da pürüzsüzlük hissi arttırılmış vaziyette.

Mate 20 Pro'da; 40 MP, 20 MP ve 8 MP olmak üzere üç kamera bulunuyor. Bu kameraların biri geniş açı, biri ultra geni açı ve sonuncusunda telefoto olduğunu belirtelim. 40 MP'lik f/1.8 diyaframa sahip geniş açılı, Ultra geniş açılı 20 MP'lik f/2.2 diyaframa sahip ve som olarak 8 MP'lik f/2.4 diyaframa sahip telefoto lens bulunuyor. Ayrıca bu gelişmiş kameralar sayesinde 2,5 santimetreden bile çekim yapabiliyorsunuz. Selfie kamerasında da iyi işler çıkaran Huawei, 24 MP'lik f/2.0 diyafram değerine sahip len kullanmış. 

Mate 20 Pro'nun ise 4200 mAh'lık batarya ile geldiğini belirtelim. 15 Watt'lık kablosuz şarjın yanında 40 Watt'lık hızlı şarj desteğine de sahipler. Quick Charge teknolojisi sayesinde 4200 mAh'lık bataryanın %70'ini yarım saatte şarj edebildiğini de belirtelim.

Huawei Mate 20 Pro Performans testleri

Performans tarafında ise Huawei Mate 20 şimdiye kadar kullandığımız Android işletim sistemli telefonlar içerisinde performans açısından beklentilerimizi en çok karşılayan telefon olmayı başardı diyebiliriz. Telefonun uygulama açılış hızlarından genel olarak arayüz performansına, oyunlarda yüksek grafik kalitesinde dahi aldığınız performanstan, yüksek performans karşısındaki batarya tüketimine kadar Mate 20 beklentilerimizi fazlasıyla karşılayan bir telefon olmuş diyebiliriz. Ki zaten benchmark sonuçları da telefonunun gücünü kanıtlar nitelikte olmuş.

Uzun lafın kısası Huawei Mate 20 Pro, eğer bütçeniz el veriyorsa ve Android işletim sistemini tercih ediyorsanız, şuan için paranın satın alabileceği en iddialı modellerden biri olmayı başarmış. Hem kamera performansı, hem işlemci kapasitesi hem de pil ömrü ile Huawei Mate 20 şuan için Android ekosisteminin en iddialı ürünlerinden biri.


Antutu Benchmark

Huawei Mate 20 Pro inceleme

Geekbench

Huawei Mate 20 Pro inceleme

3dMark


Huawei Mate 20 Pro inceleme


Huawei Mate 20 Pro inceleme detaylı özellikleri, mate 20 pro özellikleri, mate 20 pro teknik özellikleri, mate 20 pro fiyatı

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seni Hayatta Tutan Nedir? - What Keeps You Alive Filmi

Seni Hayatta Tutan Nedir? - What Keeps You Alive Film Özellikleri: Yönetmen : Colin Minihan Yapım : 2018 Filmleri İMDB Puanı : 5.9 Tür : Korku Filmleri Süre : 98 dk Metascore : 66 Kategori : Yabancı Filmler Film Konusu: Jackie ve Jules yeni evlenmişlerdir ve Jackie'nin çocukluğunu geçirdiği ormanın içindeki aile kulübesine kaliteli zaman geçirmek için tatile giderler. Jules bu ıssız orman evini çok sever ancak tatillerinin daha ilk gününde Jeckie'nin eski hayatı gün yüzüne çıkmaya başlar ve Jules bir an da büyük bir korkuya kapılır. Çünkü daha hafta sonu bitmeden Jules, Jeckie'nin aslında bir sosyopat ve sadist bir seri katil olduğunu anlar. Jackie ilk karısına da yaptığı gibi acımasızca Jules'a işkence edip onu öldürmek istemektedir ama asıl soru acaba tarih kendini tekrarlayacak mıdır? Film Kadrosu/Oyuncular: Hannah Emily Anderson ... Jackie Brittany Allen ... Jules Martha MacIsaac ... Sarah Joey Klein ... Daniel Film Fr

Hangi Burcun Kadınları Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanır??

Hangi Burcun Kadınları Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanır? Burcuma Uygun Sevgili Tipi Nedir? Astroloji gündelik hayatımızda büyük yer kapladığı gibi ikili ilişkilerde de önemli bilgiler sunuyor bizlere. Hepimiz en azından internette bir defa da olsa Başak Burcu Hangi Erkeklerden Hoşlanır, A şk Burç Testi gibi aramalar yapmışızdır. Ya da Hangi Burcun Erkeği Sana Uygun / Uygun Değil gibi galerilere bakmışızdır. Bir ilişkide tek bir kriterden bahsetmek tabii ki de yanlış olacaktır. Ama ilk kriterler açısından bakacak olursak bunu birkaç başlığa indirebiliriz. Peki ama bu kriterler neler? Hemen hemen hepimizin hayatında yer eden ve aklımıza takılan bu sorunun çözümü yazımızda. İşte  Hangi Burcun Kadınları Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanır? sorusunun cevabı... Koç Kadını Koça kadını hangi tip erkeklerden hoşlanır? Koç kadını eğlenceli ve kumral erkeklerden çok fazla etkilenmektedir. Kendisi de eğlenceli bir burç olduğundan dolayı ilişkilerinde de ona hareket katacak kişileri terci

Kelime Gezmece Tüm Bölümler Cevapları Çözümleri

Kelime Gezmece Tüm Cevaplar Birbirinden zorlu bölümlerden oluşan son dönemin en popüler ve en çok bağımlılık yapan kelime oyunu  Kelime Gezmece  tüm bölümlerin çözümlerini aşağıda bulabilirsiniz. Her bölümde verilen farklı harfleri sıraya koyarak gizli kelimeleri bulduğumuz bu oyunda size güzel zaman geçirmenin yanı sıra, kelime haznenizi de güçlendiriyor. Big Star Games tarafından geliştirilen bu eğlenceli oyunu android ve ios cihazlarınızda rahatlıkla oynayabilirsiniz. Uygulamanın Google Play ve App Store indirme linkleri aşağıdadır. Google Play App Store Aşağıda bulunan listede istediğiniz bölümün üzerine tıklayarak çözümleri görebilirsiniz. Londra Bölümleri/Cevapları Tower Bridge Gün Batımı Telefon London Eye Metro Kiremit Evler Moskova Bölümleri/Cevapları Günaydın Kızıl Matruşka Manzara Katedral Kar San Francisco Bölümleri/Cevapları Painted Ladies Golden Gate Yokuş Gün Batımı Tramvay İskele İstanbul Bölümleri/Cevapları İstanbul Veda