Burçların Tanrıları Nelerdir? Kimlerdir?
Bu yazımızda 12 burcun karşılık geldiği Yunan Mitolojisi tanrılarını derledik.
Koç öncü bir burç. Ateş grubuna ait. Yönetici gezegeni Mars. Zodyak’ın ilk burcu olduğu için kendini çok sevmesi, tek hareket etme isteği ve liderliğiyle bilinir. Doğum haritasında 1. eve denk gelir. 1. evin özellikleri kişilik, hayatın başladığı nokta, şans, kişisel yetenekler, sağlık, fiziksel koşullar, yüz şekli, ilk intiba, ve toplumsal maskedir. Athena’nın Koç burcunun tanrısı olmasının sebebi Koç’un son nefesine kadarki mücadeleci ve girişken bir tavra sahip olmasıdır. İşindeki kariyer hırsı, hayatının ilerleyen dönemini planlayan bilir kişi halleriyle Athena Koç’un sembolik tanrısıdır.
BOĞA/Afrodit
Sabit burçlardan biri de Boğadır. Toprak grubundandır. İnatçı olarak toplumun ilk bildiği özelliğinin aksine güzelliğe, uyuma çok düşkündür. Kendine en iyi bakan burçlardan biridir. Bu açıdan bakıldığında Afrodit’in Boğanın tanrısı olduğu görülür, kaldı ki boğa burcunun yönetici gezegeni Venüs’tür. 2. evin temsilcisi olan boğa burcu maddi olanakları, ekonomik kazançları sembolize eder. Altın oran, uyum, bütünlük ve güzelliğe düşkünlük boğanın bilinmeyen taraflarıdır.
Hava grubunun değişken burcu İkizlerdir. Merkür tarafından yönetilir. Yunan Mitolojisinde Hermes olarak adlandırılan Merkür ikizler burçlarına çok güçlü bir iletişim becerisi verir, 3. evde iletişim, eğitim ve yakın çevreyi simgeler. Haberci Tanrı olan Hermes İkizlerin basın, yayın medya konularında ne kadar başarılı olabileceğinin de sinyallerini verir. Her ortama uyum sağlayabilen ve hızlı karar değiştiren İkizler burcunun bu özelliklerinin sebebi ayaklarında kanatlar olan Hermes’in hızından kaynaklanır.
YENGEÇ/Hera
Öncü burçlardan bir diğeri Yengeç burcu. Su grubuna bağlı ve Ay tarafından yönetilir. 4. evdeki simgesi ise anne-baba ilişkisi, akrabalık bağları ve özellikle kadın yengeçler için annelik duygusunu sembolize eder. Doğum haritasında “anne evi” olarak adlandırılır. Buradan hareketle Yunan mitolojisinde Hera’yı temsil ettiğini söyleyebiliriz. Roma mitolojisinde Luna karşılığını alıyor. Hisleri ve ailesel bağları güçlü olan yengeç Ay’ın hareketlerinden en çok etkilenen burç olma özelliği taşır.
ASLAN/Apollon
Ateş grubunun sabit üyesi Aslan. Güneşle yönetilen bir burç ve Yunan mitolojisindeki ilk tanrılardan biriyle Apollon ile bilinir. Apollon sanata, müziği düşkünlüğüyle tanınan bir tanrı. Aslan burcunun bu özelliklerin hepsini barındırdığını söyleyebiliriz. Hayatlarında konforu lüksü arayan aslan burçları 5. evde aşk, çocuk ve sanatı temsil eder. Kendine özen göstermeyi seven aslanlar Güneş gibi büyük bir yıldızın çocukları olduğu için özgüvenleriyle de kendilerinden bahsettirir.
BAŞAK/Demeter
Başak burçları toprak grubunun içinde ve değişken bir yapıya sahipler. Naiflikleri ve herkese karşı son derece saygılı olmalarıyla bilinen bu burçlar zarif Demeter tanrısıyla anılıyorlar. İnsanlara toprağı ekip biçmeyi öğreten Demeter, başak her ne kadar Merkür ile yönetilse de bu gezegenin sorumluluk almayı öğreten yanını sembolize eder.4. evde sorumluluk ve geleceği planlamayı sembolize eden Başak insanları doğru analizleriyle kendi geleceklerini inşa ederken tıpkı Demeter gibi emin adımlarla yürümeyi tercih ederler.
TERAZİ/Eros
Terazi burcu hava grubunun öncüsü, boğa gibi Venüs tarafından yönetilir. Boğadan farklı olarak aşkın ve ilişkinin sembolü. 7. evde de evlilik ve sayısı, anlaşma, ve ortaklığı temsil ediyor. Doğum haritasında aşkın evini sembolize ettiği için Eros’la anılır. İlk görüşte aşk, tutku gibi duyguları sembolize eden bu burç dengenin ve adaletin de savunucusu konumunda.
AKREP/Hades
Akrep sabit su grubundandır. Su grubunun en disiplinli burcudur. Kariyerinde kendi bildiği yoldan şaşmadan ilerleyen Akrepler 8. evde miras, çatışma, olası kaos halindeki müdehaleyi simgeler. Pluto tarafından yönetilir, Hades temsili tanrısıdır. Hades yer altından bir tanrı olduğu için akreplerin depresyon ve anksiyete hallerinde içlerine kapandığı ve bu durumla yardım almadan mücadele ettiği de gözlemlenir.
YAY/Zeus
Yay burcu ateş grubunun son burcudur ve değişken özelliktedir. Zodyakın en şanslı burcudur. Bu şansı sürekli genişleten ve büyüten yönetici gezegeni Jupiter’den alır. Jupiter mitolojik olarak Zeus’u temsil eder. Yay’ın öfkesi ve bağımsızlığı başına buyrukluğu Zeus’la özdeşleştirilir. 9. ev temsil eden yay baba evi olarak da geçer maskulen yönetici enerjisini yansıtır. Yabancı insanlarla iyi ilişkiler ilişkiler ve hukuksal konular da bu evi ilgilendirir.
OĞLAK/Saturnus
Oğlak toprak grubunun öncü burçlarından. Satürn tarafından yönetilen bir burç olduğu için zamanı iyi kullanması ve dakikliğiyle bilinir. İşlerini zamanında teslim eden yönü ve sorumluluk sahibi oluşuyla birçok burca öğretmenlik yapar. Öğretmen burç olarak da geçer. İsmi zamandan gelen Kronos roma mitolojisi adıyla bilinen ismiyle Saturnus bu burcun tanrısıdır. 10. evde iş ve kariyer hayatı hakkında bireylere ipucu verir. Bu nedenle doğum haritalarına bakılırken kişinin yeteneklerini de bu evden anlayabilmem mümkündür.
KOVA/Uranus
Hava grubunun son burcu olan Kova sabit özellikler gösterir. Geleceğin habercisi olarak astrolojide kahin sıfatını almıştır. Gökyüzünün dilini bilir ve hava değişimlerinden oldukça etkilenir. Yönetici gezegenleri Uranüs ve Satürndür. Tanrısı gökyüzü tanrısı Uranüs’tür. 11. evi temsil eden bu burç icat ve teknoloji yönünde kendini çok geliştirir. Teknolojinin dilini iyi bilen kovalar kendilerini birinin sınırlamasını asla istemezler. Onlar rüzgarın özgür çocuklarıdır.
BALIK/Poseidon
Zodyakın son burcu değişken su grubu balıktır. Hayalperest hallerinden ödün vermeyen balıklar en hassas burç olma özelliği taşır. Uyumlu, hayalperest tavırlarıyla bilinirler. 12. evde rüya, bilinçaltı ve insan psikolojisini temsil eden bu burcun tanrısı Poseidon roma mitolojisindeki tabiriyle Neptunus’tur. Mistisizmle yolu hep kesişen balıklar Neptün ve Jupiter gezegenleriyle yönetir. Çift gezegenli oluşundan dolayı ruh halinde gel gitler yaşayabilir. Yardıma ihtiyacı olan herkesi buyur eden balıklar zodyakın son burcu olduğu için toplam enerjiyi bünyelerinde barındırırlar.
Yorumlar
Yorum Gönder