Ana içeriğe atla

Yıldızların Bize Anlattıkları



Yıldızlar Bize Ne Anlatır?

Siz de her hafta burç yorumlarını okuyanlardan mısınız? Peki astrolojinin tarihinin çok eskilere dayandığını ve Mısır’da bulunan en eski yıldız incelemelerinin M.Ö. 4200 yılları kadar eskiye gittiğini biliyor muydunuz?
Güneş, ay ve gezegenler Kozmik astrolojinin temel taşları olmakla birlikte, yıldızlarında kozmik yapıda büyük etkileri olduğu düşünülmektedir. İlk yapılan gözlemler sonucunda 16 takımyıldız olduğu saptanmış ve bu gözlem Babil’de yapıldığı için yıldız isimlerinin kökeni Babil olmuştur.
Yıldızların Hayatımızdaki Etkileri
Sabit yıldızlar güneş sistemi içerisindeki tüm yıldızlara verilen genel bir isimdir, çünkü yıldızlar dünyadan bakıldığında güneş sistemi etrafında dönmemekte yani sabit bir şekilde durmaktadır. Yıldızlar belirli kategorilere bölünmüştür. İlk düzeyde olanlar oldukça etkili ve güçlü yıldızlardır. İkinci düzeyde etki ve güç azalarak dördüncü düzeye kadar etkisini kaybederek devam eder. Beşinci düzeyde ise çok parlak ve yine çok güçlü yıldızlar bulunur.
Yıldızların düzeylerine göre belirlenen karakterleri güçlü ve güçsüz olarak yorumlanır. Dünyanın konumu ile ilgili ulaşılan bu gözlem sonuçları, astroloji tarafında yorumlandığında açısı, konumu, yakınlığı veya uzaklığına göre günlük, aylık ve yıllık dönemlerde insan hayatına olumlu veya olumsuz etkileri ortaya çıkmakta ve geleceğe dair ipuçları vermektedir.
Hangi Burç Hangi Gezegen ile Eşleşir?
Koç (21 Mart – 20 Nisan)
Yönetici Gezegen: Mars
Takım Yıldızı: Shedar, Ruckbah ve Dat el Cursa’dır. İlk dekanatta da Cassiopeia, ortada Cetus, sonda ise Perseus yer alır.
Boğa (21 Nisan – 20 Mayıs)
Yönetici Gezegen: Venüs
Takım Yıldızı: Birinci dekanatta da Orion takımyıldızı, ekliptiğin güneyinde Amos ve Homer’in yanı sıra, Rigel ve Bellatrix yıldızları bulunur. İkinci dekanatta da ise Eridonus takım yıldızı, son dekanatta da burçla özdeşleştirilen Auriga yer alır.
İkizler (21 Mayıs – 20 Haziran)
Yönetici Gezegen: Merkür
Takım Yıldızı: Birinci dekanatta da Lapus yani Tavşan bulunur. İkinci dekanatta Sirius’daki Büyük Köpek yıldızları, Mirzam, Mulphen, Wasen ve Adhora’dır.Son dekanatta bir küçük köpek ya da kurt (Canis Minor) vardır.
Yengeç (21 Haziran – 22 Temmuz)
Yönetici Gezegen: Ay
Takım Yıldızı: Birinci dekanatta Ursa Minor yani Küçük Ayı takım yıldızı olarak bilinen yıldız kümesinde Kutup Yıldızı bulunur. İkinci dekanatta Ursa Major yani Büyük Ayı yıldız kümesi bulunur, en bilinen yıldızı Conopus olan Argo da son dekanatta yer alır.
Aslan (23 Temmuz – 23 Ağustos)
Yönetici Gezegen: Güneş
Takım Yıldızı: Takım yıldız kümesinin birinci dekanatta Hydra, ikinci dekanatta Crater, üçüncü dekanatta da ise Corvus yani Büyük Karga bulunur.
Başak (24 Ağustos – 23 Eylül)
Yönetici Gezegen: Merkür
Takım Yıldızı: İlk dekanatta Coma, ikinci dekanatta Bungula ve Aguna olan Centaurus bulunur. Üçüncü dekanatta, ekliptiğe daha yakın bir yerde ise Caphir ve Spica yani Tohum yer alır.
Terazi (24 Eylül – 23 Ekim)
Yönetici Gezegen: Venüs
Takım Yıldızı: Birinci dekanatta Crusis-Haç, kuzeyinde üçüncü dekanatta Corona Borealis-Taç bulunur. Bu ikisinin arasında Terazi’ye yakın bir yerde Lupus-Kurt yer alır.
Akrep (24 Ekim – 22 Kasım)
Yönetici Gezegen: Pluto-Mars
Takım Yıldızı: Üç dekanı da kapsayacak şekilde, Zodyak’ın dışında Ophiuchus-Yılancı, onun üzerinde Hercules ve Cerberus-Cehennemin Üç Başlı Köpeği yer alır. Bunların hepsinin altında Akrep takımyıldızı bulunur.
Yay (23 Kasım – 21 Aralık)
Yönetici Gezegen: Jüpiter
Takım Yıldızı: Birinci dekanatta Kyra-Harp yer alır. Kuzey yarım kürenin en parlak yıldızı Vega da Lyra’nın içinde bulunur. İkinci dekanatta Ara yer alır. Son dekanatta ise Draco yani Canavar yıldız kümesi bulunur.
Oğlak (22 Aralık – 20 Ocak)
Yönetici Gezegen: Satürn
Takım Yıldızı: İlk dekanının da Sagitta bulunur. İkinci dekanatta başlıca yıldızlar olarak Al Tair ve Aquila vardır. Son dekanda ise Dolphin yani Yunus bulunur.
Kova (21 Ocak – 18 Şubat)
Yönetici Gezegen: Uranüs
Takım Yıldızı: İlk dekanatta Güney Balığı, Pisces Australis, ikinci dekanatta ise Pegasus vardır. Buradaki başlıca yıldızlar, Markab, Scheat, Enif, Al Genib, Homan, Matar’dır.
Balık (19 Şubat – 20 Mart)
Yönetici Gezegen: Neptün
Takım Yıldızı: İlk dekanattaki yıldız grubu Band olarak bilinir. İkinci dekanatta Cepheus bulunur. Cepheus’ ta Al Deramin, Al Phirk, Shepherd yani Çoban Yıldızı yer alır. Kuzeyde son dekanatta ise Andromeda bulunur.
Yıldızların Aylar ile Bağlantısı
Gökyüzünde on iki adet takımyıldızı ve her bir takımyıldızının kendine ait ismi bulunmaktadır. Bu takımyıldızlarına göre güneş takvimi oluşturulmuş ve bir seneyi oluşturan on iki ay hesaplanmıştır.
Yıldızın Konumu
Aynı zamanda yıldızların gökyüzündeki konumları mevsimsel habercidir. Örneğin yaz üçgenini oluşturan Vega, Deneb ve Altair takımyıldızını görebiliyorsak yaz geldi demektir. Sirius yıldızının parlaklığını gözle seçebiliyorsak ise havanın güzel olacağı anlaşılmaktadır.




Yıldızların Hayatımızdaki Etkileri

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seni Hayatta Tutan Nedir? - What Keeps You Alive Filmi

Seni Hayatta Tutan Nedir? - What Keeps You Alive Film Özellikleri: Yönetmen : Colin Minihan Yapım : 2018 Filmleri İMDB Puanı : 5.9 Tür : Korku Filmleri Süre : 98 dk Metascore : 66 Kategori : Yabancı Filmler Film Konusu: Jackie ve Jules yeni evlenmişlerdir ve Jackie'nin çocukluğunu geçirdiği ormanın içindeki aile kulübesine kaliteli zaman geçirmek için tatile giderler. Jules bu ıssız orman evini çok sever ancak tatillerinin daha ilk gününde Jeckie'nin eski hayatı gün yüzüne çıkmaya başlar ve Jules bir an da büyük bir korkuya kapılır. Çünkü daha hafta sonu bitmeden Jules, Jeckie'nin aslında bir sosyopat ve sadist bir seri katil olduğunu anlar. Jackie ilk karısına da yaptığı gibi acımasızca Jules'a işkence edip onu öldürmek istemektedir ama asıl soru acaba tarih kendini tekrarlayacak mıdır? Film Kadrosu/Oyuncular: Hannah Emily Anderson ... Jackie Brittany Allen ... Jules Martha MacIsaac ... Sarah Joey Klein ... Daniel Film Fr

Hangi Burcun Kadınları Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanır??

Hangi Burcun Kadınları Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanır? Burcuma Uygun Sevgili Tipi Nedir? Astroloji gündelik hayatımızda büyük yer kapladığı gibi ikili ilişkilerde de önemli bilgiler sunuyor bizlere. Hepimiz en azından internette bir defa da olsa Başak Burcu Hangi Erkeklerden Hoşlanır, A şk Burç Testi gibi aramalar yapmışızdır. Ya da Hangi Burcun Erkeği Sana Uygun / Uygun Değil gibi galerilere bakmışızdır. Bir ilişkide tek bir kriterden bahsetmek tabii ki de yanlış olacaktır. Ama ilk kriterler açısından bakacak olursak bunu birkaç başlığa indirebiliriz. Peki ama bu kriterler neler? Hemen hemen hepimizin hayatında yer eden ve aklımıza takılan bu sorunun çözümü yazımızda. İşte  Hangi Burcun Kadınları Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanır? sorusunun cevabı... Koç Kadını Koça kadını hangi tip erkeklerden hoşlanır? Koç kadını eğlenceli ve kumral erkeklerden çok fazla etkilenmektedir. Kendisi de eğlenceli bir burç olduğundan dolayı ilişkilerinde de ona hareket katacak kişileri terci

Kelime Gezmece Tüm Bölümler Cevapları Çözümleri

Kelime Gezmece Tüm Cevaplar Birbirinden zorlu bölümlerden oluşan son dönemin en popüler ve en çok bağımlılık yapan kelime oyunu  Kelime Gezmece  tüm bölümlerin çözümlerini aşağıda bulabilirsiniz. Her bölümde verilen farklı harfleri sıraya koyarak gizli kelimeleri bulduğumuz bu oyunda size güzel zaman geçirmenin yanı sıra, kelime haznenizi de güçlendiriyor. Big Star Games tarafından geliştirilen bu eğlenceli oyunu android ve ios cihazlarınızda rahatlıkla oynayabilirsiniz. Uygulamanın Google Play ve App Store indirme linkleri aşağıdadır. Google Play App Store Aşağıda bulunan listede istediğiniz bölümün üzerine tıklayarak çözümleri görebilirsiniz. Londra Bölümleri/Cevapları Tower Bridge Gün Batımı Telefon London Eye Metro Kiremit Evler Moskova Bölümleri/Cevapları Günaydın Kızıl Matruşka Manzara Katedral Kar San Francisco Bölümleri/Cevapları Painted Ladies Golden Gate Yokuş Gün Batımı Tramvay İskele İstanbul Bölümleri/Cevapları İstanbul Veda