Malzeme Listesi:
- 100 gr yoğurt
- 100 ml sıvı yağ
- 150 gr ufalanmış beyaz peynir
- 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1/4 demet ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta
- 300 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar peyniri (üzerine)
- 1 adet yumurta sarısı (üzerine)
Tarif:
Fırın önceden 175 dereceye ısıtılır. Tepsiye yağlı kağıt yayılır. Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzeme derin bir kapta karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve karışıma katılarak hafifçe yoğurulur.
Toparlanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır, yuvarlanır, üzerine yumurta sarısısürülerek kaşar peyniri rendesi serpilir.
Önceden ısıtılan fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder