Ana içeriğe atla

Çin'de yapay zeka okul müfredatına giriyor


Çin'de yapay zeka okul müfredatına giriyor

Çin'de pilot olarak okutulan "yapay zeka" dersleri gelecek yıldan itibaren okullarda seçmeli veya zorunlu ders olarak verilmeye başlanacak.
Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, gelecek yıl yapay zeka becerilerini kapsayan ders kitapları birçok okulda seçmeli ya da okulun temel müfredatının dersi olarak okutulacak.
İlk ve ortaokullar için 10 seri şeklinde hazırlanan kitapların 6'sı eğitime hazır hale getirilirken, bu kitaplarla öğrencilere bilgisayar becerileri, mühendislik, teknoloji yazarlığı gibi bilgilerin yanı sıra yapay zekaya yönelik sistematik bilgiler verilecek.
Ayrıca, kitapların oluşturulmasında yardımcı olan Şıncın merkezli yapay zeka ve robotik çalışmalar şirketi UBTECH'in Başkan Yardımcısı Pang Cienşin, Çin hükümetinin yapay zeka eğitimine destek vermesine rağmen bu alanda hala yeterli yetişmiş öğretmen ve öğretim kaynağı olmaması ve okullardaki müfredat eksikliği gibi zorluklarla karşılaşıldığını belirtti.
Yapay zeka üzerine kitaplar halihazırda ülkenin finans kenti Şanghay'ın Ciading bölgesindeki bazı pilot okullarda okutuluyor.
Çin Devlet Konseyi geçen yıl temmuz ayında yayınladığı 3 adımdan oluşan yol haritası ile 2030'a kadar ülkede sivil alanlardan askeriyeye, yapay zeka sektörünün 150 milyar dolar değerine ulaşmasını planladıklarını duyurmuş, geçen yıl yapay zeka sektörünün değeri 28 milyar dolara çıkmıştı.

çin yapay zeka

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelime Gezmece Tüm Bölümler Cevapları Çözümleri

Kelime Gezmece Tüm Cevaplar Birbirinden zorlu bölümlerden oluşan son dönemin en popüler ve en çok bağımlılık yapan kelime oyunu  Kelime Gezmece  tüm bölümlerin çözümlerini aşağıda bulabilirsiniz. Her bölümde verilen farklı harfleri sıraya koyarak gizli kelimeleri bulduğumuz bu oyunda size güzel zaman geçirmenin yanı sıra, kelime haznenizi de güçlendiriyor. Big Star Games tarafından geliştirilen bu eğlenceli oyunu android ve ios cihazlarınızda rahatlıkla oynayabilirsiniz. Uygulamanın Google Play ve App Store indirme linkleri aşağıdadır. Google Play App Store Aşağıda bulunan listede istediğiniz bölümün üzerine tıklayarak çözümleri görebilirsiniz. Londra Bölümleri/Cevapları Tower Bridge Gün Batımı Telefon London Eye Metro Kiremit Evler Moskova Bölümleri/Cevapları Günaydın Kızıl Matruşka Manzara Katedral Kar San Francisco Bölümleri/Cevapları Painted Ladies Golden Gate Yokuş Gün Batımı Tramvay İskele İstanbul Bölümleri/Cevapları İstanbul Veda

Seni Hayatta Tutan Nedir? - What Keeps You Alive Filmi

Seni Hayatta Tutan Nedir? - What Keeps You Alive Film Özellikleri: Yönetmen : Colin Minihan Yapım : 2018 Filmleri İMDB Puanı : 5.9 Tür : Korku Filmleri Süre : 98 dk Metascore : 66 Kategori : Yabancı Filmler Film Konusu: Jackie ve Jules yeni evlenmişlerdir ve Jackie'nin çocukluğunu geçirdiği ormanın içindeki aile kulübesine kaliteli zaman geçirmek için tatile giderler. Jules bu ıssız orman evini çok sever ancak tatillerinin daha ilk gününde Jeckie'nin eski hayatı gün yüzüne çıkmaya başlar ve Jules bir an da büyük bir korkuya kapılır. Çünkü daha hafta sonu bitmeden Jules, Jeckie'nin aslında bir sosyopat ve sadist bir seri katil olduğunu anlar. Jackie ilk karısına da yaptığı gibi acımasızca Jules'a işkence edip onu öldürmek istemektedir ama asıl soru acaba tarih kendini tekrarlayacak mıdır? Film Kadrosu/Oyuncular: Hannah Emily Anderson ... Jackie Brittany Allen ... Jules Martha MacIsaac ... Sarah Joey Klein ... Daniel Film Fr

Hangi Burcun Kadınları Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanır??

Hangi Burcun Kadınları Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanır? Burcuma Uygun Sevgili Tipi Nedir? Astroloji gündelik hayatımızda büyük yer kapladığı gibi ikili ilişkilerde de önemli bilgiler sunuyor bizlere. Hepimiz en azından internette bir defa da olsa Başak Burcu Hangi Erkeklerden Hoşlanır, A şk Burç Testi gibi aramalar yapmışızdır. Ya da Hangi Burcun Erkeği Sana Uygun / Uygun Değil gibi galerilere bakmışızdır. Bir ilişkide tek bir kriterden bahsetmek tabii ki de yanlış olacaktır. Ama ilk kriterler açısından bakacak olursak bunu birkaç başlığa indirebiliriz. Peki ama bu kriterler neler? Hemen hemen hepimizin hayatında yer eden ve aklımıza takılan bu sorunun çözümü yazımızda. İşte  Hangi Burcun Kadınları Hangi Tip Erkeklerden Hoşlanır? sorusunun cevabı... Koç Kadını Koça kadını hangi tip erkeklerden hoşlanır? Koç kadını eğlenceli ve kumral erkeklerden çok fazla etkilenmektedir. Kendisi de eğlenceli bir burç olduğundan dolayı ilişkilerinde de ona hareket katacak kişileri terci